28. Holt verksted

Tilbake til oversikt, Tvedestrand kultursti      <Forrige sted     Neste sted>

Klikk på skiltet for å se det større

Klikk på skiltet for å se det større

Holt verksted ble stiftet i 1919. Det var fire menn som gikk sammen; A Gliddi, Joh. P. Olsen, Oluf Olsen og L.O. Voje. 

Eiendommen kjøpte de av Kittel Nilsen. Den lå fint til med utsikt over byen og hovedveien inn til byen på den andre siden. De innredet verkstedlokalene og drev for det meste med vanlige reparasjoner av biler, men det skal visst også ha blitt lagd en buss eller to der.

I dag er bygningene borte. Teddy Johnsen fra Bakkeskåt jobbet lenge her, og overtok etter hvert bedriften. Sammen med Sverre Gundersen flyttet bedriften lengre opp i Fjærkleivene (ved Rema) og der har Tvedestrand Bilverksted drevet i flere generasjoner.

28 Holt veksted 1I dag er det Terje Gundersen som driver verkstedet.

Denne Vegårsheiruta var bygd av Lars O. Larsen. Dette er en Ford 1946.

28 Holt verksted 2

 

 

Lars O. Larsen bygde flere busskarosserier for Tvedestrand Rutebilselskap AS som hadde konsesjon på ruten Tvedestrand – Vegårshei. Dette er en 1934 Reo.

 

På andre siden av veien der Holt Verksted lå går Kjærgårdskleiva opp. Den ligger som den lå tidligere, en bratt bakke opp til kirkegården.

Akkurat her skjedde en ulykke i september 1949. En buss mistet bremsene på vei ned Fjærkleivene, og kjøre inn i muren på oversiden av kirkegårdskleiva, og veiarbeider Emilius Andersen mistet livet. Kilde: Dengang – på våre kanter 2009.

Tilbake til oversikt, Tvedestrand kultursti